Idee

Creatieve Wintermarkt Obdam is een initiatief van Romy en Diana (Diaans Viltfantasie). Door een gemis aan creatieve markten in de omgeving van Obdam, is er een idee ontstaan om een markt te gaan organiseren. Het doel van de markt is om iedereen een kans te geven om zijn of haar hobby te laten zien. Want, naar onze mening, is de behoefte groot want er zijn veel creatieve mensen die geweldige dingen ontwerpen en maken. Op deze manier willen wij iedereen de kans geven om zijn of haar hobby te laten zien. Om de markt goed te kunnen organiseren bestaat de organisatie uit de volgende vrijwilligers: Diana, Romy, Jasper en Caroline. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die tijdens de markt helpen. Hier zijn we ontzettend blij mee!

Wij hebben gekozen voor een winter thema vanwege de feestdagen. En dan is dit misschien de markt voor een origineel en handgemaakt cadeautje.

De eerste editie van Creatieve Wintermarkt Obdam vond plaats in 2014. Destijds is de markt georganiseerd in het toen nog bestaande Wapen van Obdam (een kroeg tegenover De Brink). Met even ruim 20 tafels was dit een gezellige markt en zat de potentie er gelijk in om dit elk jaar te gaan doen. In 2015 zijn wij overgestapt naar een grotere locatie, sociaal-cultureel centrum De Brink. Er stonden ruim 40 tafels wat resulteerde in een verdubbeling in het aantal standhouders. Met ruim 800 bezoekers was dit een fantastische dag. In 2016 stonden er 50 tafels in De Brink, en was dit wederom een geslaagde dag. 

Natuurlijk is dit voor ons een enorme uitdaging, maar na het succes van deze drie jaren zijn we gewoon door gegaan en was de markt van 2017 ook een groot succes. Naast de afwisselende hobby’s en weer ruim 800 bezoekers, was dit ook een onwijs gezellige dag en heeft iedereen (organisatie, standhouders en ook de bezoekers) erg genoten van deze dag!

In 2018 hebben we voor de vijfde keer de Creatieve Wintermarkt Obdam georganiseerd! Een vijf jarig lustrum, en dat hebben we gevierd! Naast een record aantal aan bezoekers, was dit een ontzettend gezellig dag, en zijn er heel veel leuke kerst sterren gemaakt door kinderen.

Elk jaar wordt er een alinea toegevoegd aan dit stukje. In 2019 vond alweer de zesde editie van de markt plaats! Wederom een ontzettend leuke en gezellige dag! Dat jaar hebben we weer een record aantal bezoekers mogen ontvangen, waar we enorm blij mee zijn. Door de Corona omstandigheden heeft de zevende editie even op zich laten wachten, maar deze heeft in 2022 plaatsgevonden! Met ruim 800 bezoekers, veel geknutseld door kinderen en een hele gezellige sfeer, kijken wij weer terug op een geweldige editie!