Idee

Creatieve wintermarkt Obdam is een initiatief van Romy en Diana (Diaans Viltfantasie). Wij staan zelf veel op markten in onze vrije tijd als hobbyist met wolvilt. Hierdoor kriebelt het bij ons al tijden om zelf een markt te gaan organiseren, omdat er weinig creatieve markten worden georganiseerd rond Obdam. Terwijl naar onze mening de behoefte toch wel groot is, omdat er veel creatieve mensen zijn die geweldige dingen maken en ontwerpen. Op deze manier geven wij iedereen de kans om zijn of haar hobby te laten zien.

Wij hebben gekozen voor een winter thema vanwege de feestdagen. En dan is dit misschien de markt voor een origineel en handgemaakt cadeautje.

In 2014 zijn wij begonnen met de markt. Toentertijd hebben wij deze markt georganiseerd in het toen nog bestaande Wapen van Obdam (een kroeg tegenover De Brink). Met even ruim 20 tafels was dit een gezellige markt en zat de potentie er gelijk in om dit elk jaar te gaan doen. In 2015 zijn wij overgestapt naar een grotere locatie, De Brink. Er stonden ruim 40 tafels wat resulteerde in een verdubbeling in het aantal standhouders. Met ruim 800 bezoekers was dit een fantastische dag. In 2016 stonden er 50 tafels in De Brink, en was dit wederom een geslaagde dag. 

Natuurlijk is dit voor ons een enorme uitdaging, maar na het succes van deze drie jaren zijn we gewoon door gegaan en was de markt van 2017 ook een groot succes. Naast de afwisselende hobby’s en weer ruim 800 bezoekers, was dit ook een onwijs gezellige dag en heeft iedereen (organisatie, standhouders en ook de bezoekers) erg genoten van deze dag!

 

Dan zitten we nu alweer in 2018. Dit jaar gaan we voor de vijfde keer de Creatieve Wintermarkt Obdam organiseren! Een vijf jarig lustrum, dat gaan we vieren! Ook dit jaar hopen we weer dat het en geweldige dag wordt met veel creativiteit. En natuurlijk gezelligheid!

 

Om de markt goed te kunnen organiseren, is de organisatie nu gegroeid naar 4 leden: Diana Blankendaal, Romy Blankendaal, Rita Peerdeman en Jasper Ootes.

Daarnaast zijn er veel vrijwilligers die tijdens de markt helpen. Hier zijn we ontzettend blij mee!